Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

100 tasa-arvotekoa - Uudenmaan liiton alue

Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan yhteinen 100 tasa-arvotekoa haastaa kaikki Uudenmaan 26 kuntaa mukaan toteuttamaan uusia ja konkreettisia tasa-arvotekoja osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.  Uudenmaan liiton avustamana hanke kutsuu Uudenmaan kuntia mukaan toteuttamaan tasa-arvotekoja hyvinvoivan ja tasa-arvoisemman Suomen puolesta. Hankkeessa edistetään yhteistyötä kuntien kesken tasa-arvon toteuttamiseksi ja selvennetään kuntien mahdollisuuksia kehittää suomalaista yhteiskuntaa yhä tasa-arvoisemmaksi kansainvälisten ja kansallisten suositusten mukaisesti. Hankkeessa osallistetaan mukaan Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenjärjestöjä sekä valtakunnallisen 100 tasa-arvotekoa -hankkeen kumppaneita edistämään tasa-arvoa kuntatasolla. 

Kunnat voivat osallistua 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen pienellä tai suurella tasa-arvoteolla kuten esimerkiksi sitoutumalla Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjaan (Eurooppalainen peruskirja naisten ja miesten tasa-arvosta paikallishallinnossa), jonka on hyväksynyt mm. Uudenmaan liitto sekä kunnista Espoo, Helsinki, Kerava ja Vantaa. 100 tasa-arvotekoa -hankkeen kumppani Suomen Kuntaliitto suosittaa, että kunnat, maakuntien liitot ja kuntayhtymät hyväksyisivät peruskirjan. Tasa-arvolaki velvoittaa kaikkia viranomaisia kuten kuntia edistämään tasa-arvoa tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti, jota hanke tukee.

Hankkeessa luodaan kuntatason tiivis tasa-arvotietopaketti ja viestintämateriaaleja sekä järjestetään koulutustapahtuma kuntavaalivuonna. Tuotetut materiaalit jaetaan 26 kuntaan ja naisjärjestöillemme kansalaisten, kuntien ja kuntapäättäjien käyttöön tulevaisuuden päätösten tueksi Uudellamaalla.  Keskenään erilaisten kuntien ja usean vaalipiirin alue tuottaa monipuolisia esimerkkejä ja hyviä käytäntöjä, joita levittää tasa-arvon integroimiseksi maakuntiin ja kuntiin rakennetasolla maakuntauudistuksen yhteydessä. Hanke toimii alueellisena pilottihankkeena edistäen tasa-arvoa koko Uudenmaan alueella. Pysyvänä jälkenä on tasa-arvoyhteistyön ja -tietoisuuden lisääntyminen yhdessä toimien ja esimerkiksi Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjaan sitoutumisen edistäminen.  

Uudenmaan kunnat ovat Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.


Tule mukaan ja haasta kuntasi!

www.tasaarvo100.fi

#tasaarvo100   
#Suomi100Uusimaa 
#Suomi100

Katso 100 tasa-arvotekoa -hankkeen Suomi 100 Uusimaa -sivut tästä. 

Tapahtumat: Uusimaa-viikon Kilpailukykypäivä 12.5.2017                                         


 
 
 
 
login Synergia Foxy