Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 

Ajankohtaista

10.04.2017

Helsingin poliisilaitos toimii seksuaalisen itsemääräämisoikeuden puolesta

Jokaisen ihmisen perusoikeuksiin kuuluvat henkilökohtainen koskemattomuus ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus. Kouluterveyskyselyn (2013) mukaan 8.– 9.-luokkalaisista tytöistä yli 60 prosenttia ja pojistakin liki puolet on kokenut seksuaalista häirintää joskus tai toistuvasti. Helsingin poliisilaitos järjestää Taitaja2017-tapahtuman yhteydessä 17.5.2017 nuorille suunnatun konsertin, jossa kerrotaan seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta.

Konsertissa on läsnä myös järjestöjen edustajia, jotka antavat nuorille tietoa siitä, minkälaista apua ja tukea on tarjolla tilanteessa, jossa seksuaalista itsemääräämisoikeutta on loukattu.

Seksuaalinen häirintä on kielletty tasa-arvolaissa. Seksuaalisella häirinnällä tarkoitetaan sanallista, sanatonta tai fyysistä, luonteeltaan seksuaalista ei-toivottua käytöstä, jolla tarkoituksellisesti tai tosiasiallisesti loukataan henkilön henkistä tai fyysistä koskemattomuutta erityisesti luomalla uhkaava, vihamielinen, halventava, nöyryyttävä tai ahdistava ilmapiiri.

Konsertit kuuluvat Helsingin poliisisoittokunnan 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan ja ovat osa Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävää toimintaa.

Lue lisää Teot-sivultamme!

Helsingin poliisilaitos toimii seksuaalisen itsemääräämisoikeuden puolesta


 
 
 
 
login Synergia Foxy