Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

26.09.2017

100 tasa-arvotekoa syksyn ensimmäinen uutiskirje on ilmestynyt!

100 tasa-arvotekoa etenee vauhdikkaasti. Uusia tahoja on tullut mukaan ja tasa-arvotekoja on julkaistu jo 90. Kesän aikana hanke sai näkyvyyttä mm. Porin SuomiAreenassa sekä mediahuomiota Karjalaisessa ja Etelä-Suomen Sanomissa. Syksyn päätapahtuma on hankkeen huipentava juhlatilaisuus Helsingin yliopiston juhlasalissa perjantaina 10.11.2017 klo 13-16.

Lue lisää »


26.09.2017

Historian suurnaisia -sarja Tehy-lehdessä

Tehy-lehti etsi sosiaali- ja terveysalaan vaikuttaneita naisia historiasta ja julkaisi näistä naisista kolme artikkelia. Artikkelit käsittelivät neuvolan esiäiti Alva Forsiusta, Suomen ensimmäistä ay-pomonainen Miina Sillanpäätä ja sairaanhoidon uranuurtaja Sophie Mannerheimia. Jutut julkaistiin sarjana kesän-syksyn 2017 aikana.

Lue lisää »


25.09.2017

10 faktaa tasa-arvosta -paneelikeskustelu

Eurooppanaiset ry järjestää paneelikeskustelun naisen asemasta satavuotiaassa Suomessa keskiviikkona 27.9. klo 16-18 Kansallismuseon ateljeessa Helsingissä. Panelistit erikoistutkija Marjut Pietiläinen (Tilastokeskus), professori Anna-Maija Lämsä (Jyväskylän yliopisto, WeAll-hanke), yhteiskuntatutkimuksen yliopistonlehtori Jaana Kuusipalo (Tampereen yliopisto) ja viestintäpäällikkö ja maailmanparantaja Milla Halme (SOSTE, Ompeluseura) valottavat keskeisiä tilastoja suomalaisen naisen asemasta töissä, netissä ja vallan kahvassa.

Lue lisää »


22.09.2017

Ranskan instituutti järjestää seminaarin naisiin kohdistuvasta väkivallasta

Ranskan instituutti järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa YK:n kansainvälisen naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamisen päivän aattona perjantaina 24.11.2017 Helsingissä julkisen seminaarin, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua naisiin kohdistuvan perheväkivallan laajuudesta Suomessa, nostaa esiin kansallisen ja kansainvälisen lainsäädännön merkitystä väkivaltaproblematiikan hallinnassa, lähestyä aihetta Ranskaa ja Suomea vertailevasta kulttuurisesta näkökulmasta sekä rakentaa siltoja yhteiskunnan eri toimijoiden, asiantuntijoiden, viranomaisten ja päätöksentekijöiden välille.

Lue lisää »


19.09.2017

Tyttöjen Tie Tähtiin - tapahtumat kannustavat vammaisia tyttöjä liikunnan ja urheilun pariin

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Suomen Paralympiakomitea järjestävät kansainvälisenä tyttöjen päivänä, keskiviikkona 11.10.2017 kaksi erityisesti tytöille suunnattua liikuntakokeilutapahtumaa. Tyttöjen Tie Tähtiin -kokeilutapahtumissa voi tutustua erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin ja löytää oman juttunsa. Tapahtumat järjestetään Helsingissä, Myllypuron Liikuntamyllyssä sekä Lapin urheiluopistolla Rovaniemellä.

Lue lisää »


18.09.2017

Aamulehden tasa-arvoteko on herättänyt laajaa yhteiskunnallista keskustelua

Aamulehti lupasi jo maaliskuussa osallistua 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen ja hyvää kannatti todella odottaa! Lehden ilmoitus sunnuntaisessa (17.9.2017) pääkirjoituksessa siirtyä sukupuolineutraaliin kieleen erityisesti ammattinimikkeiden osalta on herättänyt laajaa keskustelua kielen sukupuolittuneisuudesta ja sen merkityksestä ajattelullemme.

Lue lisää »


18.09.2017

100 tasa-arvotekoa esillä Kuntamarkkinoiden tasa-arvoseminaarissa

100 tasa-arvotekoa -hanke oli esillä Kuntamarkkinoilla, joilla järjestettiin 14.9.2017 Naisjärjestöt haastavat 100 tasa-arvotekoa – Kuntaliiton tasa-arvoteko -seminaari. Seminaarissa keskusteltiin Suomen yleisestä tasa-arvotilanteesta, kunta-alan tasa-arvohaasteista ja naisjärjestöjen tasa-arvotyöstä sekä esiteltiin muutamaa 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen kuuluva tasa-arvoteko.

Lue lisää »


15.09.2017

Ensimmäinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinto TASSU on jaettu!

Espoon kaupungin tasa-arvotekona on tästä vuodesta lähtien vuosittain jaettava tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinto TASSU. Ensimmäinen TASSU myönnettiin 14.9.2017 Entressen kirjaston lasten tiimille, joka on lisännyt pienten poikien lukuintoa. Tilaisuutta juhlistettiin kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän kakkukahvitilaisuudessa Gumbölen kartanossa.

Lue lisää »


14.09.2017

Rusetti selvittää naisten ja miesten tasa-arvon toteutumista vammaisjärjestöjen päätöksenteossa

Vammaisten naisten osallistumisesta päätöksentekoon ei ole juuri tutkittua tietoa. Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys Rusetti selvittääkin tasa-arvotekonaan vuoden 2017 aikana, miten naisten ja miesten tasa-arvo on toteutunut vammaisjärjestöjen päätöksenteossa (liittovaltuustot ja liittohallitukset) vuosina 2007-2017. Tätä varten Rusetti haastaa Vammaisjärjestöjen naisverkoston jäsenjärjestöt tekemään selvityksen omissa järjestöissään.

Lue lisää »


13.09.2017

Suomen Palloliitto kouluttaa naisia jalkapallojohtajiksi

Harrastajamääriin nähden naiset ovat palloilussa aliedustettuja etenkin päätöksenteossa ja valmennuksessa. Asian korjaamiseksi Palloliitto on järjestänyt vuodesta 2015 alkaen Naiset Jalkapallojohtajina -koulutusohjelmaa, jonka on käynyt jo yhteensä 62 naista. Koulutuksen aikana osallistujat ovat mm. kehittäneet johtamistaitojaan ja tutustuneet jalkapallon johtotehtävissä toimiviin henkilöihin. Ohjelma on ollut tuloksellinen - useita naisia on edennyt koulutuksen jälkeen jalkapallon johtotehtäviin.

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy