Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

14.07.2017

100 tasa-arvotekoa toivottaa rentouttavaa kesää!

Vilkkaan ja iloisen SuomiAreenan jälkeen 100 tasa-arvotekoa jää pariksi viikoksi lomille ennen syksyn hulinoita. Palaamme asiaan jälleen maanantaina 31.7.2017.

Lue lisää »


11.07.2017

Ulkoministeriön tasa-arvoteoissa ydinvoima-alan naisverkosto, maanhallintaoikeuksia ja sukupuolinäkökulman valtavirtaistamista

Ulkoministeriö osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen peräti yli 150 teolla ja nyt koko lista on julkistettu! Upeita tekoja todella riittää: Addis Abeban -suurlähetystö tukee rauhanvälittäjänaisten verkoston luomista Afrikan Unionissa. Ankaran-suurlähetystö jatkaa ART + FEMINISM -yhteistyötä Ankaran modernin taiteen keskuksen kanssa. Beirutin suurlähetystö tukee libanonilaisten naisten poliittista osallistumista tavoiteena vahvistaa naisten asettumista ehdolle parlamenttivaaleissa. Hanoin-suurlähetystö teettää Vietnamin uudesta metsälaista sukupuolivaikutusanalyysin, jota Vietnamin metsähallitus voi hyödyntää. Los Angelesin -pääkonsulaatti järjestää yrittäjä- ja johtajanaisille suunnatun pitchaustapahtuman sijoittajakontaktien luomiseksi. Nikosian-suurlähetystö tuo esiin tasa-arvoasioita osana Kyproksen rauhanprosessia.

Lue lisää »


07.07.2017

Hiki vie huipulle

Jääkiekon kaksinkertainen olympiamitalisti ja nelinkertainen MM-mitalisti Emma Terho pelasi 15-vuotiaasta alkaen poikien kanssa. Kaikkien aikojen menestynein suomalainen yksinluistelija Laura Lepistö sanoo urheilun olevan kuin yrittäjyyttä: tarvittavat palvelut ja verkostot on hankittava itse. Joukkuevoimistelun MM-hopeamitalisti Marianne Vikkula taas muistuttaa, ettei pelkkä lahjakkuus ratkaise, vaan treenimäärät.

Lue lisää »


06.07.2017

SuomiAreena koittaa!

Torstaina ja perjantaina 13.-14.7.2017 SuomiAreenassa on tarjolla keskusteluja tasa-arvosta. Tule mukaan!

Lue lisää »


04.07.2017

Tunnustus perheystävällisille ja tasa-arvoa tukeville työpaikoille

Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -ohjelmassa seurataan tasa-arvon ja perheystävällisyyden toteutumista erilaisilla työpaikoilla. Mukana on 16 työnantajaa suuryrityksistä pieniin järjestöihin, muun muassa Joensuun kaupunki, DNA Oy ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Ohjelmaan osallistuvat työyhteisöt tavoittavat tällä hetkellä lähes 20 000 suomalaista palkansaajaa.

Lue lisää »


29.06.2017

Lakimiesliitto: ilmaista neuvontaa sateenkaariväelle elo-syyskuussa!

Sukupuolten tasa-arvon edistäminen on rakenteiden muutosta siten, ettei ihmisiä syrjitä näiden henkilökohtaisten ominaisuuksien takia – oli kyseessä sitten sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen tai muu tekijä. Lakimiesliitto järjestää tasa-arvotekonaan kampanjan, jolla tarjotaan maksutonta neuvontaa sateenkaariväelle perhe- ja perintöoikeudellisissa kysymyksissä.

Lue lisää »


29.06.2017

STM teettää selvityksen liikuntavuorojen jakautumisesta kunnissa

Tasa-arvoasioista vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen omalla tasa-arvoteolla. Ministereistä jo pääministeri Juha Sipilä, ulkoministeri Timo Soini ja ulkomaankauppa ja -kehitysministeri Kai Mykkänen ovat julkaisseet henkilökohtaiset tasa-arvoteot. Tasa-arvotekonaan ministeri Rehula selvittää liikuntavuorojen jakautumista kunnissa tyttöjen ja poikien sekä naisten ja miesten kesken. Rehulan mukaan on tärkeä selvittää tasa-arvon toteutumista liikuntatoimen rahanjaon yhteydessä, sillä julkisessa tasa-arvokeskustelussa nostetaan usein esiin se, että tytöt ja naiset saavat huonoimmat ajat kuntien liikuntapaikoissa.

Lue lisää »


20.06.2017

Pakolaisnaisten jalkapallofestari

Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry järjestää lokakuussa pakolaisnaisten jalkapallofestivaalin, joka lisää tietoisuutta erityisesti pakolaisnaisten tilanteesta Suomessa ja Euroopassa. Tapahtuma on juhla monikulttuurisuudelle ja yhteiskunnan moninaisuudelle, tasa-arvolle ja naisten voimaantumiselle.

Lue lisää »


19.06.2017

Tasa-arvo vuoden teemana: Demo vahvistaa naisten poliittista osallistumista

Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö - Demo osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen vahvistamalla naisten poliittista osallistumista kaikessa toiminnassaan. Sukupuolten tasa-arvo on Demon vuoden 2017 teema.

Lue lisää »


16.06.2017

Johtaa kuin nainen -hanke kouluttaa lisää johtajanaisia liikuntaan ja urheiluun

Liikunnan ja urheilun tasa-arvotyössä huomion kohteena ovat olleet erityisesti naisten osallistuminen harrastajina ja kilpailijoina, medianäkyvyys sekä naisten osuus valmennus- ja johtotehtävissä. Etenkin tasa-arvoisemman urheilujohtamisen edistyminen on ollut hidasta: vuonna 2017 lajiliittojen hallituksen jäsenistä 27% on naisia ja puheenjohtajista 13%.

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy