Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

23.11.2017

Eduskunnan tasa-arvoteko on tutkimus tasa-arvon toteutumisesta eduskunnassa!

Tutkimuksessa selvitetään, miten kansanedustajat kokevat eduskuntatyön sukupuolisen tasa-arvon näkökulmasta. Tavoitteena on tuottaa arvio eduskuntatyön ja työskentelykulttuurin tasa-arvon vahvistamiseksi. Tutkimus toteutetaan ja raportoidaan kahdessa osassa kyselytutkimuksella ja kyselyn keskeisiä tuloksia syventävällä haastattelututkimuksella. Hanke toteutetaan eduskunnan kevätistuntokaudella 2018.

Lue lisää »


23.11.2017

Katso 100 tasa-arvotekoa -hankkeelle tehty video!

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta tilasivat 100 tasa-arvotekoa -hankkeen tiimoilta videon tasa-arvon edistämisen tärkeydestä. Videon toteutti Keksi Agency. Suurkiitos Keksille yhteistyöstä!

Lue lisää »


22.11.2017

Puolustusvoimien tasa-arvotutkimus valmistui

"Naisten kokemat ongelmat asepalveluksessa ovat vähentyneet johdonmukaisen tasa-arvotyön avulla", sanoo erikoissuunnittelija Esa Janatuinen Pääesikunnan koulutusosastolta. Erot ovat kuitenkin yhä selvästi olemassa: Kiusaamista ja eriarvoista kohtelua oli tuoreen tutkimuksen mukaan kokenut vajaa puolet naisista ja viidennes miehistä ja sukupuolista häirintää neljännes naisista ja vajaa kymmenes miehistä.

Lue lisää »


21.11.2017

Maahanmuuttovirasto kannustaa naisia ja tyttöjä hoitamaan omia lupa-asioitaan itse

Maahanmuuttovirasto lupautui jo kesäkuussa mukaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen kannustamalla naisia ja tyttöjä asioimaan omissa asioissan itse. Maahanmuuttoviraston asiakaskunnassa on melko yleistä, että naisten ja koko perheen asioita hoitaa esimerkiksi perheen mies. Kyse ei ole uudesta ilmiöstä: naisten ja tyttöjen asiointia itse omassa asiassaan on kannustettu Migrissä jo kauan, mutta aihe haluttiin nostaa esille Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Lue lisää »


20.11.2017

100 tasa-arvotekoa -juhlissa iloittiin menestyksekkäästä hankkeesta ja painotettiin jatkotyön tärkeyttä

Helsingin yliopiston juhlasalissa kävi perjantaina 10.11.2017 iloinen kuhina, kun viitisen sataa tasa-arvon ystävää juhlisti 100 tasa-arvotekoa -hanketta. Ensimmäisen tunnin ajan juhlissa nautittiin tasa-arvotekojen näyttelystä, tarjoiluista ja vapaasta seurustelusta. Glitternistit koristivat juhlakansaa kimmeltämään. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Helsingin yliopiston tasa-arvotoimikunnan kanssa ja sen juonsi upea Hanna Visala.

Lue lisää »


17.11.2017

"Yliopisto haluaa olla edelläkävijä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä ja moninaisuutta kunnioittavan ilmapiirin luomisessa"

Helsingin yliopiston kansleri emeritys Thomas Wilhelmsson puhui 100 tasa-arvotekoa -juhlissa 10.11.2017 Helsingin yliopistolla tehtävästä tasa-arvotyöstä. Lue koko puhe täällä!

Lue lisää »


16.11.2017

Helsingin kaupungin sata tasa-arvotekoa on julkaistu!

Helsingin kaupunki on ollut 100 tasa-arvotekoa -hankkeen kumppani alusta alkaen. Vuonna 2016 hankkeen starttitilaisuus ja kunniatoimikunnan kokoontuminen toteutettiin Helsingin kaupungin tiloissa. Nyt nähtävillä ovat myös Helsingin kaupungin tasa-arvoteot!

Lue lisää »


16.11.2017

Kuulumisia tasa-arvoteoista: Bukarestin-suurlähetystö pitää suomalaista tasa-arvomallia ja etenkin perhepolitiikkaa esillä

Bukarestin-suurlähetystö Romaniassa on mukana 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa monipuolisilla toimilla. Edustusto on luvannut jatkaa suomalaisen tasa-arvomallin pitämistä esillä eri yhteyksissä viranomaisten, kansalaisyhteisön ja romanialaisen yleisön kanssa.

Lue lisää »


15.11.2017

Kuulumisia tasa-arvoteoista: Yleisön suosikki Suomen Lähetysseuran pilottihanke etenee

Suomen Lähetysseura sai 100 tasa-arvotekoa -juhlissa Yleisön suosikki -tunnustuksen. Suomen Lähetysseura aloitti vuonna 2017 Morogorossa, Tansaniassa pilottihankkeen, jonka avulla syrjäytymisvaarassa olevat ja prostituutiota harjoittavat nuoret naiset saavat itse äänensä kuuluviin ja mahdollisuuden muuttaa oman elämänsä.

Lue lisää »


15.11.2017

Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit ry selvitti millaiset ihmiset työskentelevät ohjaajina ammattiteattereissa

Suomessa julkisin varoin tuetuissa kaupunginteatterissa esityksiä ohjaavat miehet. Lisäksi tendenssin mukaan naiset ohjaavat pienillä ja miehet suurilla näyttämöillä. Vuonna 2015 suurten näyttämöiden ohjauksista 69 % oli miesten ohjaamia. Vuonna 2016 prosentti oli 66 %.

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy