Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

18.04.2019

Tasa-arvoteot kysyi eduskuntavaaliehdokkailta: mitä olet tehnyt häirinnän poistamiseksi?

Akavan Erityisalojen #parempaantyöelämään-vaalitavoitteisiin kuuluvat tavoite työelämän tasa-arvoisuudesta sekä häirinnän nollatoleranssista. Akavan Erityisalojen vaalipaneelissa 19.3.2019 Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeella oli mahdollisuus kysyä suoraan eri puolueiden kärkiehdokkailta mitä konkreettista nämä ovat tehneet ja aikovat tehdä seksuaalisen häirinnän lopettamiseksi työelämässä. Katso video vastauksista!

Lue lisää »


17.04.2019

"Hyvinvointivaltio on rakennettu erityisesti kunnissa, kuntien naisten käsillä"

Kuntien työntekijöistä 80 prosenttia on naisia, mutta naisten osuus kunnanjohtajista on edelleen vain 25 prosenttia. "Kun naisia on yli puolet yhteiskunnassa, tämän pitäisi näkyä liki kaikissa tehtävissä samassa suhteessa. - - Naiset kohtaavat usein ns. näkymätön Elina-ilmiön. Sukupuoli häivytetään keskustelusta, sitä ei oteta esille tai puhe sukupuolesta koetaan vaivaannuttavana tai ärsyttävänä", sanoi kunnanjohtajanaisten tapaamisen 9.4.2019 emäntä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Lue koko Viljasen puhe täältä!

Lue lisää »


16.04.2019

"Tarkoituksena on rakentaa oma verkosto johtajien työn tueksi"

Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö osallistui Vantaalla 9.4.2019 järjestettyyn ensimmäiseen kunnanjohtajanaisten verkostoitumis- ja vaikuttamistilaisuuteen ja kirjoitti siitä blogitekstin. Osana Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanketta järjestetyn tilaisuuden kutsui koolle Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen yhdessä Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan kanssa.

Lue lisää »


10.04.2019

Kunnanjohtajanaisten verkosto vaatii tasa-arvotekoja!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke ja Vantaan kaupunki järjestivät yhteistyössä tiettävästi Suomen ensimmäisen verkostoitumistapaamisen kunnanjohtajanaisille tiistaina 9.4.2019. Vantaan kaupungintalolla järjestetyssä tapaamisessa keskusteltiin mm. rekrytointikäytännöistä, kuntien johtamisesta sekä maahnamuuttajataustaisten naisten kotoutumisesta. Puheenvuoroissa tuotiin esiin niin naisverkostojen kuin tasa-arvotyön vahvistamisen tarpeellisuus. Tapaamisen päätteeksi kokous hyväksyi kannanoton, jossa vaaditaan tasa-arvotekoja ja sitouduttiin jatkamaan verkoston työtä.

Lue lisää »


04.04.2019

Aalto-yliopiston Shaking up Tech -tapahtuma kannustaa tyttöjä opiskelemaan tekniikkaa

Aalto-yliopisto järjesti kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10.2018 yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa Shaking up Tech -tapahtuman innostaakseen ja kannustaakseen nuoria naisia opiskelemaan tekniikan alaa. Ensi kertaa järjestetyn tapahtuman tavoitteena oli ravistella nuorten ennakkoluuloja ja tarjota käytännön esimerkkejä alasta ja sen mahdollisuuksista vaikuttaa maailmaan.

Lue lisää »


02.04.2019

Hae mukaan Johtaa kuin nainen -koulutukseen!

Suomen Olympiakomitean tasa-arvoteko, Johtaa kuin nainen -koulutus, käynnistyy jälleen pian ja mukaan voi hakea 9.4.2019 asti. Koulutus on tarkoitettu liikunnan ja urheilun valtakunnallisten järjestöjen johtotehtäviin tähtääville tai tehtävissä jo toimiville naisille. Hankkeen tavoitteena on kannustaa lisää naisia hakeutumaan johtotehtäviin ja lisätä johtamisosaamista liikunnassa ja urheilussa.

Lue lisää »


15.03.2019

Naistenpäivän tilaisuuden terveiset: Seksuaalisen häirinnän kitkeminen elokuva- ja teatterialoilla on aloitettu

Elokuva- ja teatteriala ovat olleet viime aikoina runsaasti esillä alaa ravistelleiden häirintätapausten takia. Syksyllä 2017 käynnistyneen #metoo-liikkeen myötä monet naisnäyttelijät ovat kertoneet kokemuksistaan myös Suomessa. Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) nopeasti laatima selvitys tilanteesta osoitti, että ongelma oli todellinen.

Lue lisää »


15.03.2019

Yhä useampi kunta tarjoaa nuorille maksutonta ehkäisyä

Maksuton ehkäisy on tasa-arvoteko ja maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Tämä oli Suomen Kätilöliiton puheenjohtajan Marjo Lyyran viesti New Yorkissa järjestetyssä kansainvälisessä Helvi Sipilä -seminaarissa, jonka aihe oli tänä vuonna maksuttoman ehkäisyn merkitys tytöille ja naisille. Kätilöliitto on ollut vahvasti mukana kirittämässä kuntia kohti maksutonta ehkäisyä.

Lue lisää »


28.02.2019

Ilmoittaudu naistenpäivän tilaisuuteen: Seksuaalinen häirintä työpaikoilla – #metoo Miten tästä eteenpäin?

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta järjestävät kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2019 klo 13.30-16 Juhlasali G18:ssa tasa-arvotekojen #metoo-aiheisen keskustelutilaisuuden otsikolla Seksuaalinen häirintä työpaikoilla – #metoo Miten tästä eteenpäin? Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Lue lisää »


15.02.2019

10 feministiska ledord

Svenska Kvinnoförbundet har lanserat kampanjen 10 feministiska ledord. Att engagera sig i politiken eller att avancera till chefspositioner är ingen självklarhet som kvinna, tvärtom. Kvinnor stöter fortfarande på olika hinder på vägen.

Lue lisää »


 
 
 
 
login Synergia Foxy